Mustan Sonnin Tilan historia

Musta Sonni 100% Luomua

Tilalla on ennen luomuun siirtymistä kasvatettu sikoja ja viljelty rehuviljaa. Sikatalous lopetettiin vuonna 2009. Pellot valjastettiin nurmituotantoon saman vuoden toukokuussa siirryttiin luomutuotantoon ja hankittiin liharotuisia risteytyslehmiä.


Ajan kuluessa, ajatus uudenlaisesta naudanlihasta hiipi pehtoorin mieleen. Tästä tilalla suunnattiin nurmirehulla ruokitun angus pihvilihan tuottamiseen suoramyyntiin omalla brändillä. Näin syntyi Mustan Sonnin tila ja nurmirehulla ruokittu karja.


Tänään pyrimme peltojen 100% talviaikaiseen kasvipeitteeseen. Uudistettavat pellot kynnetään keväällä juuri ennen kylvöä. Näin maa on kasvipeitteisenä suurimman osan ajasta ja ravinteita ei liukene tulva/sulamisvesien mukana vesistöön ja pelto yhteyttää mahdollisimman suuren osan vuodesta.


Karja asuu talvet pihatossa vapaana ja laiduntaa kesät pelloilla sään salliessa. Vasikat syntyvät keväisin pihattoon, imevät maitoa emiltään ja kesän tullen syövät ruohoa laitumella. Tällä tavalla vasikat kasvavat kohti sisäruokintakautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *