Mustan Sonnin Tilalla laiduntaa Aberdeen Angus rotu

Aberdeen Angus sonni siesoo pellolla

Pihvirotuista naudanlihaa Virroilta

Tuotamme Virroilla Liedenpohjassa pihvirotuista naudanlihaa. 
Äitilehmämme ovat risteytysrotuisia ja isäsonnina käytämme mustaa Aberdeen Angus rotua. Tällä rotuyhdistelmällä näemme olevan myönteisiä vaikutuksia poikimiseen ja vasikoiden kasvuominaisuuksiin eli vasikat 
syntyvät elinvoimaisina ja vähän ihmisen apua tarvitsevina. Tilamme on ollut luomutuotannossa vuodesta 2009 alkaen. Karja laiduntaa sääolosuhteiden salliessa jopa 6kk vuodesta. 

Tiesitkö, että Aberdeen Angus rotu on alunperin kotoisin Skotlannista, mutta rotua on kehitetty erityisesti Pohjois-Amerikassa, josta tämän päivän jalostusaines on pääosin peräisin. Eläin on yleisesti väriltään musta ja sarvellinen, mutta myös punaisia ja sarvettomia voi tulla vastaan. Syntymänupoutta hyödynnetäänkin risteytyskäytössä.

Rotu on tunnettu hyvistä emo-ominaisuuksistaan, kuten hyvästä maidontuotannosta, helpoista poikimisista, hyvästä luonteesta ja hedelmällisyydestä. Se on myös erinomainen karkearehunkäyttäjä ja laiduneläin. Jalostuksen ansiosta rodun kasvu- ja teurasominaisuudet ovat Suomessa viime vuosikymmenien aikana huomattavasti parantuneet. Aberdeen Angusta arvostetaan maailmalla erityisesti marmoroituneen ja maukkaan lihansa ansiosta.

Täysikasvuinen lehmä painaa keskimäärin 600-750 kiloa ja sonni 1000-1250 kiloa.